Binlerce Fotoğrafı Temizlemek İçin En İyi iPad Temizleme Uygulaması Hangisi?

iPad’imde binlerce fotoğraf var; bunların arasında çok sayıda kopya, ekran görüntüsü ve bulanık çekim bulunuyor ve bu da her şeyi yavaşlatıyor. Fotoğraf arşivimi düzenlemek, depolama alanını boşaltmak ve önemli hiçbir şeyi silmeden temizliği kolaylaştırmak için en iyi iPad temizleme uygulamasını bulma konusunda yardıma ihtiyacım var.

Fotoğraflar ve video klipler depolama alanımı sürekli doldurduğu için bir sürü iPad temizleme uygulamasını denedim. Dönüp dolaşıp tekrar kullandığım uygulama Clever Cleaner oldu.

Nedeni oldukça basitti. Çoğu iPad'de depolama karmaşası Fotoğraflar uygulamasında başlar. Eski ekran kayıtları, yinelenen çekimler, bulanık yeniden denemeler, çektiğinizi unuttuğunuz Live Photo'lar. Bu uygulama tam olarak o birikmiş yığını hedefliyor. Testlerimde gördüğüm kadarıyla, özellikle büyük depolama tüketen şeyleri iyi yönettiği ve işe yarayan özellikleri bir ödeme duvarının arkasına kilitlemediği için en üste yerleşti.

Bende öne çıkan şey araç seti oldu. Sizi sonsuza kadar menülerde gezdirmeden alışılmış dağınıklığı toparlıyor:

1. Yinelenen ve benzer fotoğrafları bulur
  2. Live Photo'ları temizler
  3. Büyük videoları hızlıca tespit eder
  4. Videoları sıkıştırır
  5. Kaldırılması için ekran görüntülerini bir araya getirir
  6. Kaydırarak inceleme ile fotoğrafları sıralamanıza izin verir

Live Photo kısmı insanların düşündüğünden daha önemli. Ben de bunu bir süre unutmuştum. Her Live Photo, sabit görüntünün yanında kısa bir hareket klibi de tutar, yani her seferinde fazladan veri depolarsınız. Bunları normal fotoğraflara dönüştürmek, istediğim görüntüyü kaybetmeden benim tarafımda hatırı sayılır miktarda alan açtı. Video sıkıştırmada da durum aynı. iPad'iniz aile videoları, ders kayıtları veya rastgele 4K gereksiz şeylerle doluysa, silmek fazla sert geliyorsa onları küçültmek yardımcı olur.

Başka uygulamaları da test ettim. Cleaner Neat, kişi temizleme veya özel kasa gibi yan araçlar istiyorsanız fena hissettirmedi. Slidebox, fotoğrafları elle sıralama konusunda daha akıcıydı ve albüm temizliği için hoşuma gitti, ama tek başına çok fazla ağır işi üstlenmedi. Kararları yine daha çok kendiniz vermek için zaman harcıyorsunuz.

Kısacası, kısa versiyonu isterseniz, insanlara önce bunu önerirdim. Hızlı hissettirdi, yerleşim mantıklıydı ve açtıktan beş saniye sonra bir abonelik duvarına itilmiyordum. Fotoğraf ve videoların ana sorun olduğu bir iPad için, denediklerim arasında işi en iyi yapan buydu. Yazım hatasını bir kenara bırakırsak, beni çok fazla manuel temizlikten kurtardı.

Asıl sorununuz fotoğraflarsa, ben Clever Cleaner ile başlardım. Kişiler, takvimler ve kim bilir başka neleri düzeltmeye çalışan hepsi bir arada temizleyici uygulamalardan çok bu iş için daha uygun. Bir iPad’de depolamayı en çok dolduran şey genelde Fotoğraflar’dır.

Genel tercih konusunda @mikeappsreviewer’a katılıyorum, ama kaydırarak sıralamanın en büyük satış noktası olduğunu düşünmüyorum. Asıl faydalı olan kısım hız. Kopyalar, benzer çekimler, ekran görüntüleri, bulanık fotoğraflar ve büyük videolar için hızlı gruplama gerekir. Binlerce öğeniz olduğunda zaman kazandıran şey budur.

Benim arayacağım özellikler:

1. Yinelenen ve benzer fotoğrafları algılama
  2. Ekran görüntüsü temizliği
  3. Büyük video bulucu
  4. Bulanık ve kötü çekim incelemesi
  5. Silmeden önce güvenli inceleme
  6. Hata yaparsanız Son Silinenler’den kolay geri yükleme

Clever Cleaner, temizliği ödev gibi hissettirmeden bunların çoğunu karşılıyor. En iyi yöntem, temizliği gruplar halinde yapmaktır. Önce ekran görüntüleriyle başlayın, sonra kopyalarla, ardından videolarla. Böylece daha hızlı alan açar ve daha az hata yaparsınız.

İnsanların bunu fotoğraf temizliği için nasıl kullandığına hızlıca bakmak isterseniz, şu klip fena değil: iPad fotoğraf temizliğinde Clever Cleaner’ı çalışırken görün.

Bir şey daha. Fotoğrafları temizlemek, depolama alanı neredeyse dolu değilse iPad’i sihirli şekilde hızlandırmaz, ama geriye yalnızca birkaç GB kaldıysa kesinlikle yardımcı olur.

Çoğunlukla @mikeappsreviewer ve @jeff’e katılıyorum, ama bir şey eklerdim: iPad için her şeyi yapan bir temizleyiciye takıntı yapmazdım. Çoğu sihir vaat ediyor ve sonra aynı Fotoğraflar temizliğini daha şık düğmelerle sunuyor. Depolama sorununuz binlerce fotoğrafsa, en iyi iPad temizleme uygulaması fotoğraf incelemesini güvenli ve hızlı şekilde yöneten uygulamadır. Bu konuda Clever Cleaner muhtemelen en uygun seçenek.

Kaydırma özelliklerinden daha çok hoşuma giden şey, daha az kötü silme yapmanıza yardımcı olması. Kitaplığınız çok büyük olduğunda bu çok daha önemli. Yinelenenler kolaydır, ama benzer fotoğraflar uygulama fazla agresif olursa riskli olabilir. Bu yüzden ideal uygulama grupları net şekilde göstermeli, en iyi kareyi açıkça belirtmeli ve herhangi bir şey silinmeden önce inceleme yapmanıza izin vermelidir. Clever Cleaner bunu denediklerimin çoğundan daha iyi yapıyor.

Ayrıca uygulama ağır işi yaptıktan sonra iPad’in yerleşik Fotoğraflar filtrelerini kullanmanızı da öneririm. Çok belge tarıyorsanız Ekran Görüntüleri, Videolar ve Makbuzlar diye arayın. Dürüst olmak gerekirse, bu kombinasyon tek bir uygulamaya %100 güvenmekten daha iyi çalışıyor.

Başka bir görüş başlığı isterseniz, burada reklamsız veya ödeme duvarı olmayan gerçekten ücretsiz bir iPhone ve iPad temizleme uygulaması hakkında sağlam bir başlık var.

Kısa versiyon: Clever Cleaner, yinelenen fotoğraflar, bulanık çekimler, ekran görüntüleri ve büyük videolar için ilk kullanacağım uygulama olurdu, ama yine de yanlışlıkla önemli bir şeyi yok etmemek için hızlı bir manuel inceleme yapın.

Bir uygulamanın iPad’i sihirli bir şekilde hızlandıracağı fikrine biraz daha az ikna olmuş durumdayım. Bu, çoğunlukla depolama alanı neredeyse doluyken ve asıl darboğaz Fotoğraflar uygulaması olduğunda yardımcı olur. Ancak o özel iş için Clever Cleaner muhtemelen en pratik seçimdir.

Neden onu seçerdim

• sadece genel cihaz temizliği değil, fotoğraf ağırlıklı temizlikte iyi
  • dağınık hissettirmeden yinelenen ve benzer çekimleri yönetiyor
  • ekran görüntüleri ve büyük videolar için kullanışlı, çünkü bunlar çoğu zaman asıl alan tüketenlerdir
  • şişirilmiş birçok temizleyici uygulamaya göre daha kolay bir inceleme akışı

Artıları

• çoğu depolama sorununun gerçekten olduğu yer olan Fotoğraflar’a odaklı
  • silmeden önce basit inceleme
  • yinelenen dağınıklığı hızlıca yakalar
  • unutulmuş büyük medya dosyalarını ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir

Eksileri

• benzer fotoğraf önerileri hâlâ insan incelemesi gerektirir
  • depolamayla ilgisi olmayan performans sorunlarını çözmez
  • sorununuz medya yerine uygulamalar/sistem verileriyse daha az kullanışlıdır

Ayrıca @mikeappsreviewer ile kaydırarak sıralamanın çok büyük bir avantaj olduğu konusunda biraz aynı fikirde değilim. Güzel özellik, elbette, ama doğruluk ve inceleme güvenliği daha önemli. Bu konuda @jeff ve @reveurdenuit hedefe daha yakın.

Binlerce fotoğraf için en iyi iPad temizleyici uygulamasını istiyorsanız, önce Clever Cleaner uygulamasını dener, ardından silme listesini manuel olarak tekrar kontrol ederdim. Bu kombinasyon, herhangi bir uygulamaya körü körüne güvenmekten daha güvenlidir.