Herkes iPhone Fotoğraflarını Düzenlemek İçin Ne Kullanıyor?

iPhone fotoğraf arşivim binlerce fotoğraf, ekran görüntüsü ve kopya ile kontrolden çıktı ve bir şey bulmak sonsuza kadar sürüyor. Önemli anılarımı kaybetmeden iPhone fotoğraflarını düzenlemenin, dağınıklığı temizlemenin ve depolamayı yönetmenin en iyi yolunu arıyorum. İnsanlar için gerçekten işe yarayan hangi uygulamalar, albümler veya fotoğraf düzenleme yöntemleri var?

Yıllar boyunca bir sürü iPhone fotoğraf temizleme uygulamasını denedim ve yüklü tutmaya devam ettiğim uygulama Clever Cleaner oldu. Benim kullanımımda, fotoğraf temizliğini sürekli ertelediğim bir angaryaya dönüştürmeden dağınıklığı halletti.

Albüm oluşturmaya ya da her çekimi klasörlere ayırmaya zaman harcamıyorum. Benim sorunum daha basit ama daha sinir bozucuydu. Depolama alanını dolduran fazla sayıda neredeyse aynı fotoğraf, rastgele ekran görüntüsü ve aşırı büyük videolar. Bunları temizlemeye başlayınca, varsayılan Fotoğraflar uygulaması yeniden yeterli gelmeye başladı.

Benim olağan temizlik rutinim şöyleydi.

1. Yinelenen ve benzer fotoğrafları temizlemek için her hafta ya da iki haftada bir Smart Cleanup çalıştırıyordum.
  2. En büyük videolar için Heavies bölümüne bakıyordum. Eğer önemli olan varsa, silmek yerine sıkıştırıyordum.
  3. Swipe Mode özelliğini ara ara birkaç dakika kullanıyordum, genelde bir yerde beklerken, ve her seferinde bir ayı gözden geçiriyordum.
  4. Birikmeye başladıklarında eski ekran görüntülerini kaldırıyordum.
  5. Eski Live Photo çekimlerini normal durağan fotoğraflara dönüştürüyordum, çünkü hareketli kısmı neredeyse hiç tekrar izlemiyordum.

Çoğu zaman tüm işlem on dakikadan kısa sürüyordu. Daha da önemlisi, arşivim çöplüğe dönmeyi bıraktı.

Yine de farklı işler için birkaç başka uygulamayı da elimde tutuyordum.

1. Her şeyi kendi albümlerinize ve klasörlerinize yerleştirmeyi seviyorsanız MyPics daha iyi çalışıyordu. Ayrıca Face ID koruması ile birlikte takvim ve harita görünümleri sunarak Apple Photos uygulamasından daha fazla kontrol veriyordu.
  2. Photo Cleaner: Daily Delete, yavaş tempolu temizlik için daha iyi hissettiriyordu. Tek seferde büyük bir temizlik yapmak yerine, gün gün ilerleyip birikmişleri azar azar temizliyorsunuz.

Birkaç alışkanlık beklediğimden daha fazla yardımcı oldu.

1. Bulanık çekimleri ve cebimde yanlışlıkla çekilmiş fotoğrafları fark eder etmez siliyordum.
  2. Seyahatlerden, tatillerden ya da etkinliklerden sonra, dağınıklığın aylarca birikmesine izin vermek yerine hemen temizlik yapıyordum.
  3. Önemli bir şeyi silmediğimden emin olduktan sonra Son Silinenler klasörünü boşaltıyordum.
  4. Bir daha asla açmayacağım albümler oluşturmayı bıraktım.
  5. Yedeklerimi güncel tutuyordum; bu da gereksiz şeyleri silmeyi daha az stresli hale getiriyordu.

Bu düzen benim için yeterliydi. Clever Cleaner temizliğin çoğunu halletti, geri kalanı da fotoğraf arşivimi kullanılabilir tutan ve bunu sürekli ertelenen bir hafta sonu görevine dönüştürmeyen birkaç küçük alışkanlığa bağlıydı.

Bunu 2 işe ayırırdım. Önce temizlik, sonra düzenleme.

Temizlik için, bir noktada @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim. Ana sorununuz kopyalar, ekran görüntüleri ve çok yer kaplayanlar ise Clever Cleaner sağlam bir tercih. Düşük değerli gereksizleri hızlıca kaldırdığı için daha iyi iPhone fotoğraf düzenleme ve temizleme uygulamalarından biri.

Biraz farklı düşündüğüm yer albümler. Bence sistemi küçük tutarsanız albümler buna değer. Çok fazla insan 40 albüm oluşturup sonra bir daha hiç açmıyor. Ben en fazla 6 tane kullanıyorum:

1. Aile
  2. Geziler
  3. İş
  4. Fişler
  5. Favoriler
  6. Geçici

Sonuncusu önemli. Rastgele şeyleri oraya atın, sonra haftalık temizleyin. Ana arşivinizin tekrar kaosa dönüşmesini engeller.

Ayrıca Apple Photos aramasını daha fazla kullanırdım. Aya, yere, nesneye veya kişiye göre arayın. dog, beach, receipt, Chicago artık oldukça iyi çalışıyor. Arama 3 saniyede sonuç buluyorsa, daha az klasöre ihtiyaç duyarsınız.

Benim düzenim:

1. Haftada bir Clever Cleaner
  2. Her gün yerleşik Photos araması
  3. Toplam 5 ila 6 albüm
  4. İncelendikten sonra ekran görüntülerini otomatik silme
  5. Özel şeyler için gizli albüm

Dağınıklığı temizlemeye dair hızlı bir görsel isterseniz, bu yardımcı olmuştu: uygulamalı en iyi iPhone fotoğraf temizleme ipuçları

En büyük ipucu, her fotoğrafı düzenlemeye çalışmayı bırakın. Kalanları saklayın. Gereksizleri silin. Arşiviniz hızla kullanışlı hale gelir.

“organize” kısmında @mikeappsreviewer ve @byteguru ile kısmen aynı fikirde değilim. Temizlik, düzenleme ile aynı şey değil ve birçok insan bunları birbirine karıştırıyor, sonra da 2 hafta sonra arşivlerinin neden yine dağınık olduğunu merak ediyor.

Temizlik için evet, iPhone’unuz tekrarlarla, benzer çekimlerle, ekran görüntüleriyle ve dev videolarla dolup taşıyorsa Clever Cleaner muhtemelen en kolay başlangıç noktasıdır. Bu, bariz gereksiz şeyleri hızlıca çözer.

Ama gerçek anlamda düzenleme için bence daha iyi hareket, albümlere fazla güvenmeyi bırakıp bunun yerine meta verileri kullanmak:

1. Önemli eski fotoğraflardaki tarihleri/konumları düzeltin
  2. Sonradan isteyeceğiniz önemli fotoğraflara açıklama ekleyin
  3. Gerçekten saklamaya değer olanları favorilere ekleyin
  4. Fotoğraflar uygulamasında kişi/evcil hayvan etiketlemeyi kullanın

Bu, varlığını unuttuğunuz bir sürü klasör oluşturmaktan uzun vadede daha iyi işe yarar.

Ayrıca, ekran görüntüleri için bir Kestirme oluşturun, böylece toplu halde gözden geçirilebilirler. Müthiş zaman kazandırır. Ve asıl mesele depolamaysa, bu başlıkta fotoğrafları ve medyayı temizlemek için bazı sağlam akıllı iPhone depolama temizleme ipuçları var.

Benim şu anki kuralım:

• Favoriler = en iyi şeyler
  • Son Eklenenler = geçici kaos
  • Ara = bir şeyleri bulma yöntemim
  • Clever Cleaner = haftalık sıfırlama

Çok daha az stres, daha az dağınıklık, dev bir albüm labirenti yok.

@byteguru ve @vrijheidsvogel ile bir konuda biraz ters düşünüyorum: Önce tüm kütüphaneyi organize etmeye zaman harcamazdım. Yığın çok büyükse, yapı sadece etiketli bir erteleme haline gelir.

Benim için işe yarayan sıra şuydu:

1. Fotoğraflar uygulamasını iPhone depolamasını optimize edecek şekilde ayarla
  2. Keep adında bir paylaşılan albüm oluştur
  3. 2 hafta boyunca yalnızca gerçekten önemli fotoğrafları Keep içine taşı
  4. Diğer her şey, sen temizleyene kadar ana kütüphanede kalsın

Kulağa ters geliyor, ama asıl sorunu hızlıca çözüyor. Gereksiz şeyleri sıralamak için enerji harcamadan önce neyin önemli olduğunu belirliyorsun.

Uygulamalar konusunda, Clever Cleaner zor kısım için iyi:
Artıları:

• yinelenen ve benzer fotoğrafları hızlı temizler
  • ekran görüntüleri ve büyük dosyalar için iyi
  • her şeyi yalnızca Fotoğraflar uygulamasında yapmaktan daha az manuel çaba gerektirir

Eksileri:

• seni toplu silmede fazla agresif olmaya teşvik edebilir
  • birbirine çok benzeyen kopyalar için hâlâ insan kontrolü gerekir
  • temizlik, uzun vadeli düzenleme ile aynı şey değildir

Bundan sonra, derin bir albüm sistemi kurmak yerine Apple’ın yerleşik Anılar, Kişiler, Yerler ve arama özelliklerini kullanırdım. @mikeappsreviewer şu konuda haklı: temizlik alışkanlıkları, kahramanca yapılan tek seferlik düzenleme oturumlarından daha önemlidir.

Benim kuralım: bir Keep albümü, fişler/belgeler için bir Action albümü, sonra geri kalan için aramaya güven. Bu, sistemi üç günlüğüne mükemmel yapmak yerine canlı tutar.